• FFA
  • /
  • Блог
  • /
  • Як зробити крем-чиз у домашніх умовах

Як зробити крем-чиз у домашніх умовах

Любителі легких десертів із повітряним вершковим кремом можуть готувати їх навіть на домашній кухні. Ніжний крем-чиз рецепт, якого ви знайдете в нашій статті, дасть вам змогу відтворити його оригінальну смакову гаму і структуру. Такий крем підходить не тільки для оформлення тортів, тістечок, рулетів, тарталеток та іншої випічки, а й для створення «шапочок» у тістечках «кошички», або як їх називають капкейках. Ніжний і солодкий крем-чиз не розпливається і відмінно тримає форму, незважаючи на відсутність стабілізаторів. Його легко можна приготувати на своїй кухні, суворо дотримуючись рецепта і всіх пропорцій інгредієнтів.

Інгредієнти для крем-чизу

Класичний рецепт крем-чизу включає всього лише кілька компонентів. Усі продукти для його приготування можна знайти на сторінці Fast Food Assistant з доставкою в будь-який регіон України.

Основні компоненти:

  • Сир філадельфія або інший сирний м'який вершковий сир.
  • Вершкове масло або жирні вершки.
  • Цукрова пудра і ванільний екстракт (за бажанням).

Поради щодо вибору інгредієнтів

Для того щоб крем-сир вийшов у точній відповідності до вимог професійних кондитерів, необхідно дотримуватися кількох простих правил:

  • Щоб крем не вийшов занадто рідким, сир має бути тільки холодним. Багато кондитерів не збивають цей інгредієнт, а просто акуратно вмішують його в крем спеціальною лопаткою.
  • Щоб маса вийшла максимально ніжною і повітряною, необхідно використовувати тільки дрібну цукрову пудру.
  • Показники жирності вершків мають бути не менше 33%, а масла - не менше 82,5%.
  • Щоб крем був білого кольору, необхідно купувати тільки масло білого кольору.

Якщо ви на дієті або у вас непереносимість лактози, можна використовувати безлактозні продукти, які продаються в магазинах.

Приготування крем-чизу

Пропонуємо вам класичний крем-чиз рецепт для торта, який згодом можна трохи видозмінити, додаючи шоколад, карамель, ягоди, фрукти, горіхи та інші компоненти, щоб використовувати його для інших десертів. Використовуючи харчові барвники різних кольорів, можна створювати яскраві та красиві варіанти крему для тортів і капкейків.

Сам крем-чиз можна приготувати буквально за 15-20 хвилин. Також стабілізація маси в холодильнику займе ще 2 години.

Покроковий рецепт крем-сиру

Ми пропонуємо рецепт крем-чизу, якого вистачить для приготування одного торта або п'ятнадцяти капкейків.

Інгредієнти:

  • 70-80 г цукрової пудри.
  • 300 г сиру філадельфія або іншого м'якого сиру.
  • 100 г вершкового масла.
  • пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. Спочатку необхідно ретельно збити масло міксером.
  2. Потім всипати в нього ванільний цукор і пудру. Починати збивати ці компоненти, починаючи з мінімальних обертів, а потім поступово збільшувати швидкість. Час збивання близько 7-10 хвилин. За цей час об'єм суміші має збільшитися вдвічі та побіліти.
  3. Після цього поступово додавати сир невеликими порціями і збивати до отримання однорідної маси. Тут необхідно дотримуватися поміркованості, оскільки за тривалого збивання масло може відкинути воду, тобто розшаруватися. Також сир можна просто змішати спеціальною лопаткою.
  4. Поставити готовий крем у холодильник на дві або три години для стабілізації. Перед використанням його треба дістати і залишити при кімнатній температурі приблизно на 15-20 хвилин, щоб він трохи нагрівся.

Після цього масу можна використовувати як прошарок для тортів або начинку для еклерів. Також крем можна помістити в кондитерський шприц або мішок, за допомогою якого легко формувати красиві верхівки тістечок «кошичок» або капкейків.

Секрети ідеального крем-чизу

Багато кондитерів-початківців цікавляться, як уникнути грудок і досягти однорідної текстури? Щоб під час збивання масла не утворювалися грудочки, воно має розморозитися до кімнатної температури (приблизно 20-22 градуси). При цьому вершки мають бути максимально холодними, інакше вони будуть погано збиватися.

Також деякі не знають, як правильно зберігати крем-чиз. Після збивання солодку суміш необхідно поставити в холодильник на дві години для стабілізації. Перед застосуванням крем-чиз потрібно дістати з холодильника і залишити на 15-20 хвилин, щоб він став кімнатної температури.

Застосування крем-чизу в кулінарії

Такий смачний і ніжний крем можна використовувати в найрізноманітніших кондитерських виробах і випічці.

Крем-чиз як начинка

Солодку масу можна намазувати на коржі, створюючи красиві і смачні торти різної висоти і діаметра. Також кремом можна начиняти еклери та інші заварні тістечка. Ми вам пропонуємо рецепт бісквітного торта з крем-чизом, який ви легко зможете зробити своїми руками.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 5 шт. яєць.
  • 165 г цукру.
  • 135 г борошна пшеничного вищого ґатунку.
  • пакетик ванільного цукру.

Інгредієнти для крем-сиру:

  • 350 г вершків 33-35% жирності.
  • 190 г білого шоколаду.
  • 450 г сирного сиру.

Інгредієнти для начинки:

  • 500 г замороженої полуниці або малини (можна використовувати готове полуничне пюре).
  • 45 г цукру.
  • 8 г кукурудзяного крохмалю.
  • Інгредієнти для просочення:
  • 150 мл води.
  • 20 г цукру.
  • 2 ст.л. лимонного соку.

Приготування:

  1. Спочатку слід вбити яйця в глибоку миску і збити їх міксером на мінімальних обертах, поступово збільшуючи швидкісний режим і додаючи потроху цукор. Має вийти біла пишна маса.
  2. Просіяти борошно і потроху всипати його в отриману суміш, акуратно вимішуючи тісто спеціальною лопаткою. Має вийти однорідна текуча консистенція.
  3. Налити тісто у форму і випікати в духовій шафі за температури 180 градусів близько 35-40 хвилин. Готовий бісквіт треба дістати з духовки, трохи остудити і тоді він добре вийде з форми.
  4. Загорнути бісквіт у харчову плівку і залишити на ніч у верхній камері холодильника.
  5. Для приготування крем-чизу необхідно нагріти трохи вершки та розтопити в них білий шоколад. Усе добре пробити занурювальним блендером, накрити отриману суміш плівкою в контакт і прибрати в холодильник на 8-9 годин або на ніч.
  6. Полуницю треба розморозити, злити зайву воду і пробити занурювальним блендером до утворення однорідної маси. Протерти пюре через сито, щоб не було грудочок.
  7. Цукор змішати з крохмалем і всипати в полуничне пюре. Поставити на маленький вогонь і варити до закипання, постійно помішуючи лопаткою. Після закипання варити ще одну хвилину.
  8. Через 8-9 годин дістати суміш вершків із шоколадом і додати в неї холодний сирний сир. Потім збивати міксером на мінімальному режимі до отримання густої маси.
  9. Для просочення взяти теплу воду, вичавити в неї сік лимона і додати цукор.
  10. Бісквіт розрізати на три однакові коржі та просочити їх отриманим просоченням із лимоном.
  11. Потім по черзі кожен корж намазати крем-сиром і полуничним пюре. З'єднати всі коржі.
  12. Укласти крем-сир, що залишився, в кондитерський мішок і прикрасити торт, висаджуючи красиві квіти, пелюстки або інші фігурки. Поставте в холодильник на кілька годин. Після цього можна вийняти і додатково прикрасити свіжою полуницею та іншими ягодами.

Такий торт можна подавати на будь-які святкові та урочисті заходи.

Крем-чиз як намазка

Якщо в крем-чиз додати посічену зелень, дрібно нарізану солону сьомгу, консервований тунець, солоні огірки, авокадо та інші компоненти, можна використовувати його для намазки на канапки та бутерброди. Ми вам пропонуємо простий рецепт закуски з крем-чизом і овочами.

Інгредієнти:

  • 200 г крем-чизу.
  • один зубчик часнику.
  • 1 ст.л. майонезу.
  • кріп або петрушка.

Приготування:

  1. У мисці змішати крем-сир із подрібненим часником, майонезом і спеціями. Ретельно перемішати до отримання однорідної консистенції.
  2. Поставити в холодильник на 2 години до застигання і насичення всіма ароматами.

Поставити на стіл, попередньо прикрасивши зеленню. Можна подавати з крекерами, хлібом, багетом або овочами.

Крем-чиз у десертах

Такий крем можна використовувати в чізкейках та інших солодощах. Ми вам пропонуємо простий рецепт чізкейка на основі крем-чизу.

Інгредієнти:

  • 300 пісочного печива.
  • 500 г крем-чизу.
  • 200 г вершків 33-35%.
  • 4 шт. курячих яєць.
  • 100 г вершкового масла.
  • 5 ст.л. цукру.
  • лимонна цедра.
  • цукрова пудра і ягоди для прикраси.

Приготування:

  1. Печиво подрібнити, а вершкове масло розтопити на водяній бані. Змішати печиво з ложкою цукру та маслом. Ретельно перемішати.
  2. Викласти суміш на дно форми, застеленої пергаментним папером і помістити в духову шафу, розігріту до 170 градусів на 10 хвилин.
  3. Збити яйця з цукром (4 столові ложки), додати вершки, лимонну цедру і ванілін.
  4. В отриману суміш додати крем-чиз і ретельно збити міксером до однорідної маси.
  5. Вилити суміш на підготовлену основу з печива і поставити в духовку. Температура випікання на водяній бані 150 градусів. Час 1,1-1,2 години.
  6. Готовий чізкейк поставити в холодильник на 8-9 годин. Перед подачею посипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами.

Такий смачний чізкейк сподобається всім членам родини. Його можна подавати до чаю або кави.

Крем-чиз у соусах

Крем-сир часто використовують для приготування вершкових соусів із грибами, зеленню, овочами та іншими компонентами. Також на його основі можна робити найрізноманітніші запіканки та інші смачні страви.

Корисні поради та секрети

Щоб урізноманітнити крем-чиз, кондитери додають у нього цитрусові, горіхи, шоколад, кокосову стружку і ягідні та фруктові сиропи. Щоб приготувати низькокалорійний крем-чиз для тих, хто дотримується дієти, необхідно використовувати Рікотту (м'який сир), сухе знежирене молоко, лимонний сік, екстракт ванілі та підсолоджувач.

Помилки під час приготування і як їх уникнути

Часто недосвідчені кондитери не дотримуються стандартних правил приготування крем-сиру, тому припускаються грубих помилок:

  • Не можна використовувати теплі вершки, оскільки вони можуть погано збиватися, і крем-чиз вийде рідким.
  • Щоб у кремі на вершках не було грудочок, необхідно його ще раз перемішати лопаткою. Таким чином, ви видаляєте зайве повітря, яке з'явилося під час збивання маси.
  • Не можна занадто довго збивати суміш масла з цукром, щоб вона не розшарувалася.

Висновок

Універсальність і простота приготування крем-чизу дає змогу використовувати його в найрізноманітніших кондитерських виробах - для прошарку тортів, тістечок та їхнього оздоблення, для начинки профітролів, еклерів, створення верхівок капкейків і в інших десертах. Спробуйте самостійно приготувати крем-чиз удома і обов'язково поділіться своїм досвідом із нами.


Інші цікаві статті: